dimecres, 4 de març del 2009

Nou sistema - Porta a Porta al Nucli Antic

L’Ajuntament implanta el sistema de recollida de la brossa porta a porta al nucli antic i per primera vegada inclou la matèria orgànica.

Torredembarra posa en marxa a partir del pròxim 16 de març un nou sistema de recollida de la brossa al nucli antic de la vila que es durà a terme porta a porta i que també inclourà la fracció orgànica, per primera vegada al municipi. L'alcalde, Daniel Masagué, ha manifestat que d'aquesta manera l'Ajuntament fa una aposta decidida pel compliment de la normativa de gestió de residus que preveu la Llei 8/2008, amb un sistema que ha qualificat com a molt ambiciós. Al mateix temps, les Regidories de Serveis i de Medi Ambient treballen en el desplegament d'aquesta nova gestió de les escombraries a la resta del municipi que, en un principi, passaria per implantar la recollida pneumàtica al centre i a través de grans contenidors a les urbanitzacions.
En aquest sentit, el regidor de Serveis, Juan Pérez, ha explicat que Torredembarra complirà els terminis previstos per la llei i ha avançat que també s'està treballant en la redacció del nou plec de clàusules per a treure a concurs la recollida d'escombraries de manera que l'empresa que en resulti adjudicatària assumirà el sistema decidit per l'Ajuntament i incorporarà altres novetats com que els vehicles que facin el porta a porta pel nucli antic siguin elèctrics.

Pel que fa al compliment de la nova llei de residus, cal tenir en compte que durant l'any 2009 totes les poblacions de Catalunya han de realitzar un 10% de la recollida selectiva de matèria orgànica i han de presentar el pla de desplegament de la recollida en tot el municipi abans del mes d'agost. Amb la recollida de l'orgànica al nucli antic, la Torre ja arribarà al 16% de la ciutadania. Aquest percentatge s'incrementarà a partir del mes d'abril d'enguany, quan està prevista la recollida selectiva de matèria orgànica a tots els grans generadors del municipi (establiments de restauració, escoles amb menjadors, llar d'infants, mercat municipal verdulaires, etc.).